Over de auteurs

Dit boek is in 2015 in Groot Brittannië verschenen en daar in korte tijd uitgegroeid tot een bestseller. Daarom is het boek in 2016 in het Nederlands vertaald en van een Nederlands voorwoord voorzien.
De Engelse auteurs zijn onder andere verbonden aan de universiteiten van Oxford en Surrey. De oorspronkelijke Engelse titel is 'To reduce the risk of dementia'. 

Het boek is geschreven door vier personen. Margaret Rayman is hoogleraar en onderzoekster. Zij heeft over onderzoeken over eten en dementie ondermeer in het toonaagevende blad The Lancet gepubliceerd. Vanessa Ridland en Katie Sharpe zijn diëtisten, met veel ervaring met werken met mensen met dementie. Patsy Westcott is een journalist gespecialiseerd in gezondheid, voeding en ouder worden.
Het Nederlandse voorwoord van 'Kookboek bij dementie' is geschreven Ruud Dirkse. Ruud is (coördinerend) auteur van vier van de populairste Nederlandse dementieboeken, ervaren trainer en betrokken bij vele vernieuwende projecten in de Nederlandse dementiezorg.